بعضی معتقدند که مصرف ترشی همراه با غذا باعث کاهش وزن و لاغری می شود در حالیکه اصلا چنین نیست.
این یک باور و تفکر کاملا غلط است که مصرف ترشی همراه غذا موجب سوخت چربی ها می شود حال آن که مواد ترش به جذب چربی ها کمک می کند ودر نتیجه باعث افزایش جذب چربی ها می شود.
ترشی نوعی چاشنی رایج در مشرق زمین و قاره آسیاست که از زمان بسیار قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است. فلسفه ایجاد ترشی بر میگردد به عدم وجود وسایل سرمایشی. در قدیم که سردخانه و یخچال وجود نداشت، برای اینکه جلوی گندیدگی و فساد میوهها و سبزیجات را بگیرند، آنها را درون سرکه نگه میداشتند تا در فصلهای دیگر بتوانند آز آنها استفاده کنند. سرکه به دلیل PH پایینی که دارد و محیط اسیدی که فراهم میکند، مانع رشد باکتریها در مواد خوراکی میشوند، فرآیند گندیدگی و پوسیدگی خوراکیها را متوقف میکند و ماندگاری خوراکیها را بالا میبرد.
اما لازم است بدانید به دلیل تغییر PH مواد خوراکی و فعل و انفعالات شیمیایی که بر اثر عمل آمدن ترشی ایجاد میشود، مواد مانده در سرکه خواص اولیه خود را تا حدی از دست میدهند. گذشت زمان و تجزیه سلولی به از دست دادن خواص کمک میکند و هر چه ترشی بیشتر بماند امکان بیشتری دارد تا خاصیت مواد از بین برود. البته ترشی خاصیت گندزدایی دارد و علاوه بر این در فرآیند عمل آمدن ترشی و تخمیری که انجام میشود، مواد جدیدی به وجود میآیند که میتوانند برای بدن مفید باشند. برای مثال مقداری آنتی اکسیدان در فرآیند تخمیر ایجاد میشود که میتواند از برخی سرطانها جلوگیری کند. از دیگر خواص ترشی این است که در تهیه آن از میوهها و خشکبار استفاده میشود. این مواد حاوی فیبر هستند و میتوانند هضم را آسان و به بهبود عملکرد “دستگاه گوارش” کمک کنند.
مصرف ترشی دو خطر مهم برای بدن دارد؛ اول اینکه خوردن آن به افزایش اشتها و سوق دادن فرد به پرخوری کمک میکند. این افزایش اشتها و پرخوری موجبات چاقی را فراهم میکند که آن هم به نوبه خود عوارضی را به دنبال دارد. دلیل دوم بر میگردد به مشکلات دستگاه گوارش. خوراکیهای اسیدی، ترشح اسید معده را بالا میبرند و برای مخاط دستگاه گوارش ضرر دارند. بنابراین خوردن ترشی برای کسانی که سوءهاضمه، ورم یا زخم در دستگاه گوارش دارند به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
منبع: دکتر سلام و باشگاه خبرنگاران جوان
گردآوری: مجله سلامتی دکتر سلام